Marmaraereğlisi Deniz Feneri 29 Ekim’de Açılıyor
Marmaraereğlisi’nin tarihi simgelerinden biri olan ve Heraklia Tepesi (Bayraklı Tepe) mevkiinde yer alan 1861 yapımı Deniz Feneri, Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden halkın hizmetine sunuluyor.
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, Deniz Feneri’nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek müjdeyi verdi “Vatandaşlarımıza buradan duyuruyorum; tarihi deniz fenerimizin restorasyon çalışmaları tamamlanmak üzere.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda Deniz Feneri’mizi halkımızın hizmetine açacağız. Vatandaşlarımız hem Marmara Denizi’nin eşsiz manzarasının tadını çıkaracak hem de çaylarını yudumlayabilecekler.” dedi.
Sosyal Yaşam Alanına Dönüşüyor
Restorasyon kapsamında, fenerin çevresinde çay bahçesi ve seyir terası düzenlenecek. Ziyaretçiler yalnızca tarihi feneri görme fırsatı bulmakla kalmayacak, aynı zamanda Perinthos Antik Kenti’ndeki arkeolojik kazıları da izleyebilecek.
Proje tamamlandığında, Marmaraereğlisi Deniz Feneri bir ziyaretçi bilgilendirme merkezi işlevi de görecek ve Trakya turizminin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
Tarihi ve Mimari Özellikleriyle Deniz Feneri
1861 yılında Sultan Abdülmecit döneminde Fransızlar tarafından inşa edilen Marmaraereğlisi Deniz Feneri, denizden 53 metre yükseklikte, 10 metrelik kule yapısıyla dikkat çekiyor. Çelik kule ve lojmanıyla özgün mimari detaylarını günümüze kadar taşıyan yapı, 16 mil uzaklıktan görülebilen ışığıyla denizciler için yüzyıllardır yol gösterici oldu.
Açılış 29 Ekim’de
Tarihi dokusu korunarak sosyal yaşam alanına dönüştürülen Marmaraereğlisi Deniz Feneri, Cumhuriyetimizin 102. yılında, 29 Ekim’de görkemli bir törenle açılacak.
Geçmişe saygı, geleceğe miras!
Marmaraereğlisi Belediyesi, 164 yıllık bu tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırarak ilçeye hem kültürel hem de turistik bir değer daha kazandırıyor.