Merhaba, bugün 17 Mayıs 2024 Cuma
MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADI

Marmaraereğlisi Belediyesi, işçi sınıfının mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olan 1 Mayıs İşçi Bayramını coşkuyla kutladı. Belediye bahçesinde gerçekleştirilen törende, Atatürk büstüne çelenk sunma etkinliğiyle başlayan kutlamalara, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Mustafa Onur Bozkurter, CHP ilçe örgütü ve emekçiler yoğun katılım gösterdi.

Belediye Başkanı Bozkurter, yaptığı açıklamada, "İşçi ve emekçi kardeşlerimizin, mücadele tarihinde önemli günlerinden biri olan bu özel günü, birlik ve dayanışma içinde kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.’’ dedi

‘’1 MAYIS ALIN TERİDİR’’

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter gerçekleştirdiği konuşmada, ‘’Sayın İlçe Başkanım, çok kıymetli meclis üyelerimiz, değerli basın mensuplarımız, Marmaraereğlisi’nin, emekçi, ilerici, devrimci, işçileri, memurları, bürokratları; hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’müz kutlu olsun. 1 Mayıs alın teridir. 1 Mayıs üretkenlik ve dayanışmadır. Bu gün, bayram olarak bilinse de bu günün çok özel bir değeri vardır. Bu günü kadınlarla, işçilerle, hakkını arayan temsilcilerle, el ele, kol kola, omuz omuza olunduğu bir gündür. Bu soğuk havaya rağmen, tatil gününe rağmen, bizi yalnız bırakmadınız. Dayanışmaya ve birliğe olan inancımızla en devrimci hislerimle selamlıyorum sizleri. Bende sizler gibi alın teri döken, üreten, çalışan bir ailenin temsilcisiyim. Ne mutlu ki bize böyle bir hak verilmiş. Bu gün maaşımızı ödeyemeyecek durumda olmamız rağmen burada, bu kararlı kitle varsa demek ki alın teri her şeyin üzerinde demektir. İyi ki varsınız sizinle gurur duyuyoruz. Haklarınız korunacak, alın teriniz korunacak, çünkü bu kardeşiniz, bu başkanınız, sizin gibi emekçi. Bu başkanınız sizden biri, bu kardeşiniz çöp toplayan, emek döken, emek koyan, bir kardeşiniz. Sizin hakkınıza ben dahil kimse karışamayacak. Sizler bize biz size emanetiz. Her gün daha inanmış bir şekilde bu belediyeyi hak ettiği yere taşıyacağız. Allah hepinizden razı olsun. 1 Mayıs İşçi Bayramı’mız kutlu olsun." dedi.

CHP ilçe örgütünün de katıldığı tören, duygusal ve coşkulu anlara sahne oldu, ardından kutlama etkinlikleri belediye garajında devam etti. . Marmaarereğlisi Belediye Başkanı M. Onur Bozkurter emekçilerle bir araya gelinerek, davul-zurna eşliğinde işçi halayı çekildi.

Marmaraereğlisi Belediyesi'nin bu anlamlı kutlaması, işçi sınıfının birlik ve dayanışma ruhunu bir kez daha yansıttı.

MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINI COŞKUYLA KUTLADI