Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ KAYITLARI BAŞLIYOR

Marmaraereğlisi Belediyesi’nin, sosyal dayanışma ve yardımlaşma çalışmaları kapsamında bu yıl ilkini gerçekleştireceği Toplu Sünnet Şöleni etkinliğinin kayıtları başlıyor.

25 Temmuz 2022 tarihinde başlayan ve 29 Temmuz 2022 tarihinde sona erecek olan kayıt döneminin ardından, yapılan başvuruların değerlendirilmesi ile birlikte tespit edilecek olan çocukların sünnetleri ücretsiz olarak yaptırılacak.

Marmaraereğlisi sınırları içerisinde ikamet eden 6-12 yaş aralığında bulunan (2010-2016 yılları arasında doğan) çocuklarının toplu sünnet işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne müracaat ederek başvurularını yapabilecekler. Toplu Sünnet kayıtları için müracaatların, ikametgah belgesi, velinin sigorta durumunu bildirir belge, çocuğun ve velinin kimlik fotokopisi ile yapılması gerekiyor.

''Çocukların Sevinçlerini Paylaşacağız''

Sünnet Şöleni ile çocuklara güzel bir hatıra bırakmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Hikmet Ata; sosyal yardımlaşmaya katkı verecek olan etkinliği kalıcı bir hizmet politikasına dönüştüreceklerini belirtti. Başkan Hikmet Ata; ” Bu yıl ilkini düzenleyeceğimiz Sünnet Şöleni etkinliğini gelenekselleştirmeyi amaçlıyoruz. Bugüne kadar çocuklarını sünnet ettirme imkanı ve zamanı bulamamış ailelerimize yardımcı olmak hedefindeyiz. Ücretsiz Toplu Sünnet Şöleni’ne katılmak isteyen ailelerin başvurularını almaya başladık. Çeşitli eğlencelerin yapılacağı ve hediyelerin olacağı şölende, çocuklarımızın yanlarında olarak sevinçlerini paylaşacağız” dedi.