15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

15 Temmuz hain darbe girişiminin altıncı yıldönümünde Marmaraereğlisi’nde düzenlenen programla şehitler anıldı, mevlitler okundu.

İlçe Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen etkinliklerle; 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde, 251 şehidimiz saygı, rahmet ve minnetle anıldı.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri sabahın erken saatlerinde Şehit Mezarlığı’nda başladı. İlçe protokol üyeleri, Marmaraereğlisi Şehit Mezarlığı’nda şehitlerimiz için dua etti ve gazilerimize uzun ömürler diledi.

15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam eden programda; 15 Temmuz Anıtı ziyaret edilerek Kur’an- Kerim tilaveti okundu ve dualar edildi.

Cedit Ali Paşa Camii’nde Mevlid-i Şerif okunmasının ardından, saatler 21:00 ‘ı gösterdiğinde Marmaraereğlisi Cumhuriyet Meydanı’nda program devam etti. 15 Temmuz Belgeseli Sunumu, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ve tüm camilerimizde sela okunması ile program son buldu.

Anma etkinliklerine Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata başta olmak üzere, Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, İlçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İlçe Garnizon Komutanı Mustafa Geyik Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şenel, Jandarma Komutanı Oğuz Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü V. Metin Temizer, MHP İlçe Başkanı Musa Sarıaydın, İlçe Müftüsü Muhammet Ali Özer, İlçe Eğitim Müdürü Eşref Hızlı, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI