MARMARAEREĞLİSİ ile TOUBA TOUL VE NGAYENE SABAKH ARTIK KARDEŞ ŞEHİR

Marmaraereğlisi ile Senegal’in Touba Toul ve Ngayene Sabakh şehirleri imzalanan protokol ile kardeş şehir ilan edildi.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ile Belediye Başkanları Goumbo Gaye ve Ameth Dıeye arasında imzalanan protokol ile Touba Toul ve Ngayene Sabakh şehirleriyle kültürel ve ticari işbirliği yapılacak.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın belediye hizmet binasında ağırladığı heyette Belediye Başkanları Goumbo Gaye ve Ameth Dıeye  ile Senegalli diğer belediye başkanları yer aldı. Marmaraereğlisi ile kardeş şehir olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden heyet tarihi ve turistik bir ilçe olan Marmaraereğlisi ile başta tarım olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği yaparak Türkiye ve Senegal ilişkilerine de katkı sağlamak istediklerini belirtti.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata imzalanan protokolle iki şehir ile kardeşliğimiz resmiyet kazandı, şehirlerarasında yapılacak işbirliğinin önemli kazanımlar sağlayacağını belirterek, Marmaraereğlisi’nin Trakya’nın vitrininde yer alan bir ilçe olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını söyledi. Başkan Hikmet Ata ‘’ Senegal Touba Toul ve Ngayene Sabakh Belediyeleri ile kardeş şehir protokolü, mevkîdaşlarım Sn. Goumbo Gaye ve Sn. Ameth Dıeye arasında imzaladık. Kültür-sanat, ekonomi, sosyal kalkınma, tarım alanlarında sağlayacağımız işbirliklerinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.’’ dedi

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata sıcak ve samimi tavırlarından dolayı misafir heyete teşekkür etti.

MARMARAEREĞLİSİ ile TOUBA TOUL VE NGAYENE SABAKH ARTIK KARDEŞ ŞEHİR