Merhaba, bugün 9 Ağustos 2022 Salı
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yakmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basışının 103. Yılı Marmaraereğlisi’nde kutlandı.

Törene, Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Mustafa Geyik, Belediye Başkanı Hikmet Ata, Cumhuriyet Başsavcısı Yusuf Şenel, Jandarma Komutanı Oğuz Karadeniz, Emniyet Müdür Metin Temizer, Sahil Güvenlik Komutanı Burak Akanpınar, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yaşar Bilgin, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler öğretmenler öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Atatürk’ün Anıtı’na çelenk takdiminin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Anıtı’ndaki törenin ardından sahil tören alanındaki etkinliklere geçildi. Yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramlarını kutladı.

Halk dansları ekiplerinin gösterileri ile devam eden kutlamalar müzik ve şiir dinletilerinin ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI