Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
Başkan Hikmet Ata’dan 38. yıla Özel Kıbrıs Gazilerine Kültür Gezisi

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; Kıbrıs’ın 38. Kuruluş yıldönümü sebebiyle Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi Teşkilat bürosu üyelerine Edirne’ye kültür Gezisi düzenledi.

Edirne Gezisine katılan Kıbrıs Gazileri; Başkan Hikmet Ata ile birlikte bir takım temas ve ziyaretlerde bulunduktan sonra kültür gezisine başladılar. Başkan Hikmet Ata’nın öncülüğünde kültür gezisini gerçekleştiren Kıbrıs Gazileri; Avrupa Müze Ödülüne layık görülen II. Beyazıt Darüşşifası ve Sağlık Müzesi, Lozan Antlaşması ile vatan topraklarımıza katılan Karaağaç'ta Tarihi Tren Garı ve Lozan Anıtı, Meriç Köprüsü, Mimar Sinan'ın ustalık eseri olan Selimiye Cami, çok kubbeli yapısıyla Osmanlı Mimarisinde özel bir yeri olan Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, Edirne'nin tarihi dokusu korunarak modern ve estetik bir anlayışla düzenlenen meşhur Saraçlar Caddesi ve Kapalı Çarşı rehber eşliğinde ziyaret etti.

Başkan Hikmet Ata; ‘’Gazilerimize ne yapsak az.’’

Edirne Gezisi ile ilgili açıklama yapan Marmarereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; ‘’Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. Kuruluş yıldönümü sebebiyle Muharip Gaziler Derneği Marmaraereğlisi İrtibat bürosu üyelerimiz ile Edirne’ye kültür gezisi gerçekleştirdik. Kültür gezimize başlamadan önce, Edirne’ye Vali Yardımcısı olarak atanan ilçemizin eski Kaymakamı Sayın Sıdkı Zehin’i, Kıymetli Gazilerimizle makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulunduk. Ardından Gazilerimizi Kıbrıs’ta aynı cephede savaştıkları kader arkadaşlarıyla bir araya getirmek için Edirne Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ettik. Sonrasında kültür gezimize başlayarak Selimiye Camii, Sultan 2.Bayezit Külliyesi Sağlık Müzesi, Lozan Anıtı ve Eski Tren Garını ziyaret ederek gezimizi sonlandırdık. Gazilerimize ne yapsak az. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 38. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.’’ İfadelerini belirtti.

Başkan Hikmet Ata’dan 38. yıla Özel Kıbrıs Gazilerine Kültür Gezisi