Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
Ulu Önder, Marmaraereğlisi’nde Saygı ve Özlemle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında tüm yurtta olduğu gibi Marmaraereğlisi’nde de törenlerle anıldı.

Anma töreni; İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığımızın çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı.

09:05’TE HAYAT DURDU

Çelenklerin anıta sunulmasının ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat 09:05’de siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Tören alanındaki etkinliğin tamamlanmasının ardından protokol ve beraberindekiler Marmaraereğlisi Anadolu İmam Hatip Lisesi düzenlenen anma programına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında; günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından öğrencilerin okuduğu şiirler ve Atatürk’ün hayatından kesitler sunuldu. Kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle program son buldu.

Törene Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Mustafa Geyik, Belediye Başkanı Hikmet Ata, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Şenel, İlçe Jandarma Komutanı Oğuz Karadeniz,İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Günhan, Belediye Başkan Yardımcılarımız Sinem Özüpek ve Hüseyin Özdemir, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ulu Önder, Marmaraereğlisi’nde Saygı ve Özlemle Anıldı