Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
23 NİSAN, MARMARAEREĞLİSİ’NDE ARAÇ KONVOYUYLA KUTLANDI

Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları bu yıl da koronavirüs önlemleri nedeniyle evlere taşındı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıl dönümü Marmaraereğlisi’nde belediye araçları eşliğinde gerçekleşen konvoyla kutlandı. Belediye binası önünden başlayarak ilçenin tüm mahallelerini dolaşan konvoya araçlardan yükselen marş ve şarkılar eşlik etti. Konvoya katılan Belediye Başkanı Hikmet Ata, evlerinin balkonlarından 23 Nisan coşkusuna katılan, Marmaraereğlisi halkını selamladı. Konvoy; ilçe merkezi sahil tören alanında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile son buldu.

Başkan Hikmet Ata; ‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 101. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız kutlu olsun.’’

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata Milli egemenliğin ilan edildiği, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Her yıl sokaklarda coşkuyla kutladığımız, 23 Nisan'ı maalesef bu yıl da Koranavirüs salgını sebebiyle kucaklaşarak kutlayamıyoruz. Kalplerimiz birlik ve beraberlik içerisinde attığı sürece bayramlarımızı burukta olsa kutlamaya devam edeceğiz. Önemli olan sağlığımız. Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın, temsilcileri olarak; bizlere, geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor ve hepsini sevgiyle kucaklıyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Yaşasın 23 Nisan.’’ İfadelerinde bulundu.

23 NİSAN, MARMARAEREĞLİSİ’NDE ARAÇ KONVOYUYLA KUTLANDI