Herkes için "Sıfır Emisyonlu Hareketlilik"

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, sıfır emisyonlu hareketliliğe dikkat çekmek ve toplumda bisiklet kullanımıyla ilgili farkındalık oluşturmak için Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata bisiklet sürerek harekete destek verdi.

Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) ulusal koordinatörlüğünü yürüttüğü, Avrupa Hareketlilik haftası kapsamında; 16-22 Eylül tarihleri arasında ‘’Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik’’ sloganıyla yola çıkılarak, karbon emisyonunun azaltılması ve hava kalitesinin arttırılması amacıyla çevre dostu ulaşım araçlarına vurgu yapmak için Marmaraereğlili vatandaşları bisiklet sürmeye davet eden Başkan Ata, harekete öncülük ederek ilçeyi bisikletle gezdi.

‘’Amacımız, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak’’

Sıfır emisyonlu hareketliliği desteklemek amacıyla bisiklet süren Başkan Ata; ‘’Vatandaşlarımızı bisiklet kullanımına teşvik etmek için bugün biz de başkan yardımcılarımız ve miniklerimizle beraber gerçekleştirdiğimiz etkinlikle, ilçemizi bisikletle dolaşıyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı, motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım araçlarına yönlendirmek ve hareketli kılmak. Bugün Marmaraereğlimizi hareketlendirmeye başladık. Amacımız bu hareketliliği sürdürülebilir kılmak ve gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak.’’ ifadelerini kullandı.

Etkinlikte, Marmarereğlisi Belediye Başkan Yardımcıları Sinem Özüpek ve Muharrem Şen ile çocuklar, Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya eşlik etti.

Herkes için "Sıfır Emisyonlu Hareketlilik"