Merhaba, bugün 28 Mart 2024 Perşembe
Marmaraereğlisi, Kurban Bayramı’na Hazır

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile Marmaraereğlisi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, hazırlıklarını hızlandırdı.

Marmaraereğlisi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeyi Kurban Bayramı’na hazırlıyor. Yedi gün yirmi dört saat çalışmalarını yürüten temizlik işleri ekipleri, ilçe genelinde meydan, cadde ve sokakların temiz tutulması için kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Günlük temizlik çalışmalarını sıklaştıran ekipler, çöp konteynerlerini yeniliyor eskiyen konteynerleri de yenileriyle değiştiriyor.

Kurban Satış ve Kesim Yerleri Dezenfekte Edildi

Halkın temiz ve sağlıklı ortamda kurban kesmelerini sağlamak için kurban kesim ve satış yerlerinde de gerekli çalışmalarını sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri; kurban satış ve kesim yerlerinde gerekli çalışmalarını sürdürerek, kesim yerlerinde oluşması muhtemel çevre kirliliğini önlemek ve daha steril bir ortamda kurban kesimi yapılmasını sağlamak için kesim yerlerinde yıkama ile dezenfekte çalışmalarını tamamladı.

Kurban Bayramı tatili süresince, aralıksız çalışmalara devam edecek

Kurban satış ve kesim yerlerinin temizliği için çalışan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı süresince, kesim yerlerinin ve kurbanlık çadırlarının dezenfekte işlemlerini yapacak. Bayram boyunca yapılacak olan sterilizasyon çalışmalarıyla vatandaşların kurbanlarının hijyenik ortamda kesilmesi sağlanacak. Oluşturulan atık toplama ekipleri, kurban kesiminden sonra, belirlenen çukurlara kurban atıklarını naklederek, uygun bir şekilde bertaraf ettikten sonra kireçleme metoduyla sterilizasyonunu sağlanacak.

Kurban Bayramı İçin Tüm Ekipleri Seferber Etti

Kurban Bayramı süresince belediyenin bütün birimlerinin, üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğini söyleyen Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en güzel şekilde geçirmesi için, üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Pandemi nedeniyle bu yıl sterilizasyona ve hijyene daha fazla önem veriyoruz. Hem kurban satış ve kesim yerleri hem de ilçe genelindeki tüm camilerde sterilizasyon çalışmalarımız tamamlandı. Bayram tatili süresince de oluşturduğumuz ekip görev başında olacak. Yaptığımız çalışmalarla, Kurban Bayramı’nda ilçemizde bulunan her vatandaşımız; temiz, huzurlu ve rahat bir bayram geçirecek” dedi.

Marmaraereğlisi, Kurban Bayramı’na Hazır