‘’Ülkemiz Denizcilik Alanında Stratejik Öneme Sahiptir’’

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, 1 Temmuz Kabotaj ve Deniz Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Denizlerimiz ulaşımdan, taşımacılığa, turizmden, balıkçılığa büyük bir önem taşımaktadır diyen Başkan Ata; ‘’ 1 Temmuz 1926 tarihinden itibaren Türk karasularında yük ve yolcu taşıma hakkının Türklere ait olduğu kabul edildi. Denizlerdeki bağımsızlığımızın sağlandığı bu tarihi, her yıl Denizcilik ve Kabotaj Bayramı olarak kutluyoruz. Kabotaj Yasası’na göre, Türkiye kıyılarında ve ülkemiz limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri, Türk Bayrağı asılmak suretiyle yerine getirilmektedir. Bu yasa doğrultusunda, üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde, denizciliğimizin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye taşınması hedeflenmektedir.

Ülkemiz, coğrafi konumu itibariyle denizcilik alanında stratejik öneme sahiptir. Ulaşım, turizm ve ticaret sektöründe, dünya ülkeleri arasındaki değeri her geçen gün artmaktadır. İlçemizde konumu itibariyle denizin ve denizciliğin tüm imkanlarından faydalanabilecek bir konumdadır. Balıkçılık sektörü, deniz turizmi ve ulaşım imkanları bakımından gelişim fırsatları bulabilecek bir durumdadır. Önemini ve değerini bilerek oluşturduğumuz yatırım planlarıyla, ulaşım başta olmak üzere diğer sektörlerin ilerlemesine katkı sunacak atılımlar hedefliyoruz. Bu duygularla Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyor, tüm denizcilerimize başarılar diliyorum.’’ dedi.