‘’Bu zor günlerde sokaktaki can dostlarımızı unutmayalım.’’

İlçe genelinde aldığı tedbirlerle virüse karşı etkin bir mücadele sürdüren Marmaraereğlisi Belediyesi, dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zor günlerde sokak hayvanlarını da unutmadı.

Dünyayı etkisi altına alan corona virüs ile mücadele sürerken, halkını virüsten korumak için ’’evde kal‘’ kampanyasını sürdüren Marmaraereğlisi Belediyesi sokaklarda bir başına kalan can dostlarımızı da unutmuyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hayvan Koruma Birimi ekipleri, cafe ve restoranların corona virüs önleminden dolayı kapanmasıyla yiyecek bulmakta zorlanan sokak canlarını, belirlenen noktalarda düzenli olarak besleme çalışması yapıyor.

Salgın hastalıkla mücadele ettiğimiz bu günlerde, belediye olarak tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz  ifadelerini kullanan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ‘’Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüsle mücadelemiz sürüyor. Dezenfekte çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken, halkımıza ‘’evde kal’’, ‘’Siz evde kalın biz size geliriz’’ çağrılarında bulunarak, zabıta personelimiz ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını gideriyoruz. Öte yandan vatandaşlarımızın evden çıkmayarak mücadeleye destek verdikleri bu günlerde sokaklarda bir başına kalan canlarımızı da unutmuyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hayvan Koruma Birimi ekibimiz ile veteriner hekimimiz görevinin başında ve sokak hayvanlarına olan hizmetini sürdürüyor. Bölgemizde bulunan parklardaki mama ve su kaplarını kontrol ederek sık sık dolduruyor. Belirlediğimiz noktalarda düzenli olarak besleme çalışması yapıyor. Sokak canlarımızın hayata tutunmaları için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Birlikte üstesinden geleceğimiz bu zor günlerde değerli hemşehrilerim de evlerinin önüne bir kap su ve mama bırakarak sokak hayvanlarımızın yaşam mücadelesine bizimle birlikte destek olabilirler. Unutmayalım, bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz.’’ dedi.

‘’Bu zor günlerde sokaktaki can dostlarımızı unutmayalım.’’