Marmaraereğlisi Şehitlerini Anıyor

Marmaraereğlisi’nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yılı dolayısıyla Marmaraereğlisi Şehitliği’nde çelenk sunma töreni düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte çelenkler anıta sunuldu. Çelenk sunma töreninin ardından Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ve protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Karanfiller bırakılmadan önce Müftülük personeli tarafından şehitlerimizin anısına dua edildi.

Törene, Marmaraereğlisi İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Per. Albay Bayram Ölçücüoğlu ve Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kaya, protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, Çanakkale Zaferi ülkemizde bir dönem noktasıdır diyerek başladığı sözlerine şu şekilde devam etti;

Bu Zafer, Ülkemizin Bölünmez Bir Bütün Olduğunun Kanıtıdır

Çanakkale Zaferi, milletimiz için dönüm noktasıdır. Tarihte hiçbir millete boyun eğmemiş Türk milletinin, hiçbir zaman boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya kanıtlanmasıdır. Milletin büyük fedakarlıkları ve zorluklarla mücadelesi sonrasında kazanılan bu büyük zaferin, aradan yıllar geçse de zihinlerde yeri hale tazedir. Bağımsızlığımıza tehdit oluşturan her devleti, sınırlarımızda barındırmayacağımızın en büyük göstergesi bu zaferdir. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşımız içerisinde bünyesinde türlü destanları barındırır. Şanlı tarihimizde unutulmaz bir yere sahip olan bu büyük mücadelede, memleketimizin her köşesinden farklı inanca ve etnik kökene mensup vatandaşlarımız omuz omuza çarpışmıştır. Ülkemizin bir olduğumuzda bölünmez bir bütün olduğuna kanıt olan milli mücadele savaşımız bu açıdan da oldukça önemlidir. Bu destansı zaferin temelinde güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır. Etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun, vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz, Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. Milletimizin tek ses olduğu ve memleketine sahip çıktığı en önemli savaşlardan biridir. Üstelik bu savaş, milletin top yekün mücadelesiyle kazanılmıştır. Zaferimizde kadınlarımız ve erkeklerimiz birlikte savaşmışlardır. Cephe gerisinde gerek tıbbi olarak, gerek nakliye olarak her türlü fedakarlığı yapan kadınlarımızın, annelerimizin zaferdeki payı oldukça büyüktür. Bugün tüm yapılan fedakarlıkların sorumluluğunda, yapacağımız işlerimize yön veriyoruz. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum.’’ dedi.

Marmaraereğlisi Şehitlerini Anıyor